יום חמישי, 25 באפריל 2013

רישום נושא העבודה ושאלת חקר ממוקדת + רקע מדעי

חלק א':

1. נושא החקר: השפעת סוגים שונים של רמת ph  כל הביצה (קליפתה ותכולתה)
2. בחרנו בנושא זה כי מאוד רצינו לדעת מה השפעתם של חומרים שונים מהשימוש היום יומי (כגון: חומץ סלט, אקונומיקה, סבון ידיים, קפה שחור ומים) על הביצים (כאשר קליפת הביצה מדמה את מה שקורא לשיניים שלנו).
3. שאלת חקר: איזו השפעה יש לרמות שונות של ph על ביצים (קלפתם ותכולתם)?
4. המשתנה הבלתי תלוי הוא החומר ורמת הph  בהם אנו משתמשים, המשתנה התלוי הו הביצה (קליפתה ותכולתה).
5. אנו מתכוונים לבצע את החקר בתצפית, אנו נכניס 5 ביצים ל5 כוסות ובכל כוס חומר שונה החומרים שיהיו לרשותנו הם :קפה, מים, חומץ, אקונומיקה וסבון ידיים, אנו נשאיר את הביצים 5 ימים בתוך הכוס ולאחר מכן נבדוק מה קרה לביצה.


חלק ב':


1      לא
          כן, ככול שהביצה תהיה יותר זמן בנוזל אז היא תושפע יותר
3      חומצה היא תרכובת המתפרקת במים, כך שהPH  של התמיסה יהיה נמוך מ7
4      בסיס היא תרכובת המתפרקת במים, כך שהPH  של התמיסה יהיה גבוהה מ7
5      ככול שרמת החומציות גבוהה יותר (רמת PH  נמוכה) ככה השפעת החומיות על החומר גבוהה יותר וככה היא הופכת את החומר לרך יותר
6      בעזרת מד PH
7       הם עושים תגובה סתירה כימית (תגובה כימית המתרחשת בין בסיס לחומצה)
8       לראות מה קורה לקליפה של הביצים במשך הרבה זמן
9      חומרים עם רמת חומציות גבוהה (כמו חומצה גופרית או חומצה טהורה בריכוז גבוהה) יכולים להרוס תאים ולגרום לנזק גדול
           בתגובת הסתירה, מגיבים יוני הידרנום (H3O+), החומציים, עם יוני הידרוקסיד (OH-), הבסיסיים, ליצירת מים (H2O)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה