יום חמישי, 25 באפריל 2013

תכנון החקר


שאלת המחקר: "מה ההשפעה של חומצה ובסיסים (בדרגות שונות) על ביצים"?

השערותנו:
קליפת הביצה תשנה את מרקמה בהתאם לרמת הpH שהביצה הוכנסה אליה.

תכנון שיטת המחקר:

תכנון ניסוי 
-
בשביל הניסוי השתמשנו ב10 כוסות חד פעמיות - 2 כוסות של מים, 2 כוסות של קפה שחור, 2 כוסות של אקונומיקה, 2 כוסות של סבון ו-2 כוסות של חומץ, 10 ביצים.

מהלך הניסוי -

1. לקחנו 5 ביצים ו5 כוסות.
2. מילאנו את הכוסות ב-מים, חומץ, סבון, אקונומיקה וקפה.
3. הכנסנו את הביצים לכוסות, כל ביצה לכל כוס.
4. השארנו את הביצים במשך 5 ימים.
5. בדקנו את מצב הביצים.
6. לאחר מכן הרצנו הרצה שניה של הניסוי, וחזרנו על אותם דברים.

הגורם המבודד שהשתמשנו הוא מים, הקפדנו לשמור על אותם חומרים, באותם תנאי חום ואור ובאותו זמן השריה.

את הבקרה אנו מתכוונים לעשות באמצעות תצפית, ובסוף הניסוי לרשום תוצאות ומסקנות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה